top of page

CoderDojo Bulgaria празнува Hour of code в цялата страна

По време на глобалната инициатива Hour of code CoderDojo Bulgaria стартира поредица от работилници, в които децата ще се учат да програмират. Hour of Code е глобално движение, достигнало до десетки милиони ученици от над 180 страни.


Откриването /28.11.15г./ и закриването /13.12.15г./ на работилниците ще се проведат в Музейко, където децата ще се учат да програмират в една иновативна и креативна атмосфера. В този период CoderDojo Bulgaria ще гостува и на училища, детски градини, школи и занимални из цялата страна. Целта е поне 500 деца да направят първите си стъпки в програмирането и да се уверят колко лесно и увличащо е да създаваш технологии.


CoderDojo е световна мрежа от безплатни детски клубове за програмиране, създадена и задвижвана от доброволци. В България се осъществява благодарение на Дигитална национална коалиция и екип от доброволци, както и с подкрепата на Microsoft.

Защо CoderDojo Bulgaria се включва в глобалната инициатива Hour of code?

В бъдеще непознаването на компютърния език ще бъде съизмеримо с това да си неграмотен, а само след 5 години 95% от всички професии ще изискват дигитални умения. Целта на CoderDojo е да развива у децата ценни умения като логика, способност да разрешават проблеми, творческо и аналитично мислене в една неформална среда и под формата на игра.


Тук може да разберете как преминава едно наше събитие.

[endif]-- Нашият екип и менторите на децата са готови да отговарят на всякакви въпроси. При интерес свържете се с нас на info@coderdojobulgaria.com. ![endif]--

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page