February 21, 2020

February 11, 2020

Please reload

Recent Posts

Деца обучават деца ексклузивно в новата Dojo работилница в България!

March 31, 2016

Източник: CoderDojo

 

CoderDojo България съвместно с Телерик стартира втората работилница по програмиране в София – Dojo@TelerikAcademy. Тя е уникална по рода си, тъй като всички ментори са младежи на възраст 10-13 години от Детската академия на Телерик. Клубът е вдъхновен от успешната в глобален мащаб практика деца обучават деца.

 

Методът на обучение е особено ефективен за насърчаване мотивацията, фокуса и дълбочината на разбирането на различни теми, включително програмиране и логика на кодиране. Той изгражда доверие сред младите ментори и улеснява тези, които не биха потърсили помощ от възрастен.

 

Първата среща се проведе на 27 февруари 2016 г. в учебния център на Академията на Телерик и беше последвана от други две, като местата за последната са запълнени две минути след отварянето на регистрацията. 

 

„Езикът на иновациите се пише с код. Затова е важно децата от възможно най-ранна възраст да започнат да се занимават с програмиране, за да бъдат подготвени за професиите на бъдещето. Вярваме, че също както с математиката и чуждите езици, колкото по-отрано децата започнат да учат програмиране и да създават собствени софтуерни приложения, толкова по-лесно ще ги усвоят и овладеят“, коментира Бойко Яръмов, ръководител на Академията на Телерик.

 

Dojo @ Telerik Academy следва успешната инициатива на CoderDojo България, лансирана в София Тех Парк през октомври 2015 г. Sofia Dojo се провежда съвместно с Eleven Startup Accelerator. Доброволците се посвещават на това да направят Dojo успешна инициатива. За по-малко от 6 месеца тя достига до повече от 200 младежи.

 

Детската академия на Телерик е част от водещата образователна инициатива на Академията на Телерик. Академията предлага безплатно обучение за младежи, които желаят да станат софтуерни инженери. От създаването ѝ през 2011 г. Детската академия на Телерик е обучила почти 3000 деца на възраст 10-13 години.

 

CoderDojo в България се реализира с подкрепата на Microsoft.

 

 

 

Please reload

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive

© 2019 by CoderDojo Bulgaria

  • https://www.facebook.com/CoderDojoBu