top of page

Отворена работилница по повод EU Code Week

По време на EU Code Week, Дигитална Национална Коалиция ще помогне на повече деца да се докоснат до компютърните науки и да усъвършенстват дигиталните си умения


Дигитална Национална коалиция, CoderDojo България, Майкрософт България и Progress канят желаещите деца на възраст от 7 до 18 години на Dojo@EUweek – отворена работилница по програмиране, която ще се проведе на 22 Октомври (Събота) от 13:00 в „Академията на Телерик“.


Работилницата е еднократна и с продължителност от 90 минути. Подходяща е за всички деца, които не са посещавали CoderDojo и нямат опит в програмирането.

Децата ще се запознаят с възможностите и бъдещето на технологиите чрез специално адаптирана за децата лекция от SingularityU Sofia, ще научат повече за цифровата хигиена, а също така и ще надникнат в света на програмирането с Blockly и code.org.


Необходимо условие за участие е предварителната регистрация на http://www.coderdojobulgaria.com/blank-kjrz2 , която ще е активна до изчерпване на 80те места в залата. Необходимо е и всяко дете да носи лаптоп, зарядно и външна мишка.

„Компютърните науки са градивен елемент на всички модерни професии и трябва да бъдат част от основното образование на нашите деца”, споделя Гергана Паси дигитален шампион на България и основател на ДНК.


Дигиталните умения са от особено значение за всеки, който се стреми да просперира в днешния дигитален свят, от критично значение е и за ЕС за реализацията на единния цифров пазар. До 2020 г. 90% от работните места в ЕС ще изискват поне базово ниво на дигитални умения. Включването на компютърни науки във всяка учебна програма в Европейските училища е основен път към преодоляването на липсата на IT специалисти, а усвояването на базови умения за програмиране от най-ранна възраст би насърчило изграждането на критични умения за всяка личност.


Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page