top of page

Coolest Projects Showcase - Дъблин


На 17 юни 2017 г. ще се проведе за шеста поредна година Coolest Projects Showcase в Дъблин - единственото по рода си глобално технологично събитие за деца, целящо да подкрепи и вдъхнови новото поколение иноватори, създатели и предприемачи на възраст от 6 до 18 г.

Тазгодишното издание се очаква да бъде посетено от над 15 000 човека, от 17 държави, сред които ще има и деца и ментори от CoderDojo България за втора поредна година.

През 2016 г. 13 деца и ментори от България за първи път се включиха в приключението на Coolest Projects и дори малкият Юрий Алкалай беше сред победителите в категорията роботи. През април CoderDojo България организира и местно Coolest Projects Sofia, посетено от над 500 човека.

Coolest Projects дава възможност на деца от международната общност на CoderDojo да представят свои технологични проекти, които са създали сами в местни доджо клубове. CoderDojo спомага в глобален аспект за създаването на поколение от дигитални творци, изобретатели и предприемачи и се стреми да осигури среда, която вдъхновява младите хора да творят, помага им да развият ценни умения за бъдещето и стимулира иновативното им мислене и предприемачески заложби.

Тази година събитието ще постави фокус и върху темите -

Умни градове: Тази зала ще бъде забавно, образователно и интерактивно пространство за малки и големи интересуващи се от начините, по които технологиите ще оформят бъдещето ни. STEAM Изживяването: Наука, технология, инженерство, изкуство и математика, взети заедно правят STEAM. STEAM е силата, която води света, в който живеем днес. Ще те вземем на пътешествие чрез интерактивни изложби, работилници и интересни представления и говорители. Арена за игри: Забавна, образователна и интерактивна арена за млади и големи привлечени от индустрията на видео игрите. Идеята на това пространство е да даде на участниците възможност да вникнат в многото аспекти от индустрията на видео игрите и да ги вдъхнови да бъдат не само играчи, а и създатели!

Очакваме с нетърпение впечетления и снимки от българските нинджи в Дъблин!

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page