top of page

Два трофея за България от Coolest Projects в Дъблин


На 17 юни 2017 г. се проведе шестото издание на Coolest Projects Showcase в Дъблин - единственото по рода си глобално технологично събитие за деца, целящо да подкрепи и вдъхнови новото поколение иноватори, създатели и предприемачи на възраст от 6 до 18 г. Над 1000 деца от 17 държави се включиха в тазгодишното издание, сред които бяха деца и ментори и от CoderDojo България.



Всички деца се представиха повече от достойно, презентирайки свои технологични проекти, разработен в клубовете на CoderDojo България. Изключително горди сме, че и две от децата на CoderDojo България - Крум и Тайра - са сред наградените в категория Scratch.


Малките нинджи, техните родители и ментори имаха възможност да разгледат и зали на изложението, посветени на теми като умни градове и технологиите на бъдещето, STEM - наука, технология, инженерство, изкуство и математика, и забавна образователна арена за малки и големи, посветена на индустрията за видео игри.



Coolest Projects дава възможност на деца от международната общност на CoderDojo да представят свои технологични проекти, които са създали сами в местни доджо клубове. CoderDojo спомага в глобален аспект за създаването на поколение от дигитални творци, изобретатели и предприемачи и се стреми да осигури среда, която вдъхновява младите хора да творят, помага им да развият ценни умения за бъдещето и стимулира иновативното им мислене и предприемачески заложби.


Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page