top of page

MegaDojo Sofia 1.0 - Детското откриване на Българското председателство


На 6 янауари от 11 ч. в НДК ще се състои първото по рода си Детското откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС - Mega Dojo Sofia 1.0.


Събитието се провежда под патронажа на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС. В съответствие с приоритетите на българското председателство на ЕС, целта на Mega Dojo е да подкрепи и вдъхнови бъдещите творци, предприемачи и иноватори. Организатори на събитието са CoderDojo Bulgaria и Дигитална Национална Коалиция, подкрепени от Microsoft Bulgaria.



MegaDojo Sofia 1.0 ще събере над 300 деца от страната със и без опит в програмирането. Детското откриване ще се проведе в три от официалните зали на председателството в сградата на НДК, броени дни преди официалното откриване и първите срещи на най-високо ниво. Така децата ще имат възможност да усетят буквално атмосферата на събитието и ще се забавляват да опознават Европа с помощта на науката и високите технологии. За да поднесе приветствие към децата в София ще пристигне еврокомисарят по цифрови технологии и общество Мария Габриел.


Събитието е подходящо за деца на възраст 7-13 години, входът е свободен след предварителна регистрация до 23:59 ч. на 3 януари или до изчерпване на местата на www.megadojo.org. От съображения за сигурност няма да бъдат допускани хора без регистрация и коректно попълнени данни.


За да се участва активно в работилниците е необходимо всяко дете да носи свой лаптоп.


Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page