February 21, 2020

February 11, 2020

Please reload

Recent Posts

MegaDojo Sofia 1.0 - Детското откриване на Българското председателство

December 19, 2017

 

 

На 6 янауари от 11 ч. в НДК ще се състои първото по рода си  Детското откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС - Mega Dojo Sofia 1.0.

 

Събитието се провежда под патронажа на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС. В съответствие с приоритетите на българското председателство на ЕС, целта на Mega Dojo е да подкрепи и вдъхнови бъдещите творци, предприемачи и иноватори. Организатори на събитието са CoderDojo Bulgaria и Дигитална Национална Коалиция, подкрепени от Microsoft Bulgaria.

 

 

MegaDojo Sofia 1.0 ще събере над 300 деца от страната със и без опит в програмирането. Детското откриване ще се проведе в три от официалните зали на председателството в сградата на НДК, броени дни преди официалното откриване и първите срещи на най-високо ниво. Така децата ще имат възможност да усетят буквално атмосферата на събитието и  ще се забавляват да опознават Европа с помощта на науката и високите технологии. За да поднесе приветствие към децата в София ще пристигне еврокомисарят по цифрови технологии и общество Мария Габриел.

 

Събитието е подходящо за деца на възраст 7-13 години, входът е свободен след предварителна регистрация до 23:59 ч. на 3 януари или до изчерпване на местата на www.megadojo.org. От съображения за сигурност няма да бъдат допускани хора без регистрация и коректно попълнени данни.

 

За да се участва активно в работилниците е  необходимо всяко дете да носи свой лаптоп.

 

 

 

Please reload

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive

© 2019 by CoderDojo Bulgaria

  • https://www.facebook.com/CoderDojoBu