February 21, 2020

February 11, 2020

Please reload

Recent Posts

Безопасност в интернет

October 18, 2018

През октомври в 19 СУ "Елин Пелин" в гр. София ще се проведат серия от безплатни практически работинлици за деца на тема „Безопасност в интернет“, организирани от CoderDojo България и Дигитална национална коалиция с подкрепата на VIVACOM.

 

Повдигането на темата „Безопасност в интернет“ в училище е смислово продължение на инициативата, започната от CoderDojo България и VIVACOM в началото на 2018 г. и цели да изгради самосъзнание срещу интернет агресията в една общност, каквато са децата в клас и училище.

 

По време на учебните занятия над 200 деца от 1 и 4 клас ще научат от доброволци на CoderDojo България какво трябва и не трябва да правят в интернет, ще се научат как да боравят безопасно с технологиите,  ще проверят своите знания чрез забавни интерактивни викторини и ще получат поощртителни награди от VIVACOM. Всяко дете ще получи и обучителна книжка с практически съвети за безопасно поведение в интернет.

 

В днешния технологичен свят е толкова важно да научим децата как да са в безопасност в онлайн средата, колкото и как да са в безопасност във физическата среда.

 

 

 

Please reload

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive

© 2019 by CoderDojo Bulgaria

  • https://www.facebook.com/CoderDojoBu