top of page

Dojo @EU Code Week

На 27 октомври (събота) от 12:30 до 14:30 в Campus X ще се проведе – безплатна технологична работилница за деца, по повод Европейската седмица на програмирането. Събитието се организира от CoderDojo България и Дигитална национална коалиция с подкрепата на Microsoft България, Американско посолство в България, Училищна Телерик Академия и Виваком.


С помощта на доброволци от CoderDojo България ще отпразнуваме Европейската седмица на програмирането и 70 деца на възраст между 7-12 години ще имат възможност да се запознаят с основите на компютърните науки и да научат правилата за безопасното поведение в онлайн среда. С практически упражнения и интерактивни игри децата ще разгадават загадки с двоичен код, ще създадат интерактивна карта на Европа и ще усъвършенстват уменията си да разпознават какво е редно и нередно да се прави в интернет.


Участието е безплатно след предварителна регистрация тук до изчерпване на свободните места.


Дигиталните умения са от съществено значение, за да може всеки да участва в обществото и да допринася за икономическия и социален напредък в дигиталната ера. Европейската седмица на програмирането е инициатива на доброволци, които насърчават програмирането в страните си. През 2017 г. 1,2 млн. души в над 50 държави се включиха в 5-тото издание на инициативата.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page