top of page

Безопасност в интернет за деца и родители

CoderDojo България и Дигитална Национална Коалиция, в партньорство с Майкрософт България и Телерик Академия, организират работилници за "Безопасност в интернет" за деца и родители. Работилниците ще се проведат на 9 февруари от 13:00 ч. в Телерик Академия в гр. София.

Работилниците се провеждат по повод Международния ден за безопасен интернет и се фокусират върху онлайн рисковете за децата и младите хора и върху необходимостта да се развие дигитална и медийна грамотност у децата от най-ранна възраст. Участие ще вземат и представители на ГДБОП, които ще запознаят децата и родителите с реалните опасности, пред които са изправени в онлайн пространството.

Убедени сме, че в днешно време да научим децата на безопасно поведение в онлайн средата, е толкова важно, колкото и да знаят как да са в безопасност във физическия свят. Ние като родители трябва също да сме наясно за рисковете, които крие онлайн пространството за нас и за децата ни.

Участието в работилниците е безплатно, но е нужна предварителна регистрация на coderdojo.bg/schedule, която ще е активна до изчерпване на местата. Работилниците за деца и родители ще се проведат по едно и също време в съседни зали. Необходима е отделна регистрация за всяка една от тях.

Заниманията са подходящи за деца между 7 - 13 години и за техните родители.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page