top of page

Нова учебна година в CoderDojo България

През октомври 2019 г. стартират над 50 доджо клуба в 33 града в цялата страна!

Доджо клубовете осигуряват безплатни технологични работилници за деца и се задвижват изцяло от доброволци.

Част от доджо клубове се случват в училища и са предназначени само за ученици в даденото училище. Те се организират от учители, преминали обученията на CoderDojo България - coding4all, проект, осъществен с подкрепата на Америка за България, VMware България и Team4Tech.

Доджо работилниците се провеждат по време на учебния ден като ЗИП или кръжок и са безплатни за децата. Записването в тях зависи от съответния учител-капитан.

Много от доджо клубовете са отворени и за всички деца, които искат да се срещнат с технологиите (разбира се с ограничението на физическото място).

Тази година, освен за всички "стари нинджи" - над 1500 деца от цялата страна, част от доджо клубовете ще отворят вратите си и за над 100 "нови нинджи" - в различни възрастови категории и с разнообразен учебен материал.

Регистрацията за нови деца в доджо клубовете със свободни места ще бъде отворена на 1 октомври 2019 г. в 12 часа на обяд на https://www.coderdojo.bg/schedule

Запознайте се предварително с графика и мястото на работилниците и необходимите изисквания за възраст и умения на https://www.coderdojo.bg/schedule

При регистрацията имайте предвид следните неща:​

  • Уверете се, че правите регистрация за подходяща група. Ако детето не е във възрастовата категория или без нужните умения, то няма да може да се включи в работилницата

  • Регистрацията отваря на 1 октомври точно в 12:00 ч. на обяд. Oбикновено местата се запълват за 2-3 минути, понякога и за секунди. Бъдете точни. Уверете се, че сте "рефрешнали" страницата точно в 12 ч.

  • Ако имате две деца за една и съща група, не се притеснявайте, ако успеете да регистрирате само едното. Пишете ни, а ние ще добавим и братчето/сестричето на регистрираното дете.

  • Регистрирайте се само, ако можете да посетите всички дати на дадения курс. В противен случай заемате мястото на дете, което би се възплозвало максимално.

  • Не забравяйте, че всички ние в CoderDojo България сме доброволци и правим това безвъзмездно за нашите деца. Помагайте ни! :)

  • ​При наличие на свободни места в други доджо клубове, те ще бъдат обявени.

Ако не успеете да се регистрирате за доджо работилниците, не се натъжавайте!

Знаем, че интересът към работилниците е огромен, но физическото място и доброволческата сила, с които разполагаме са ограничени.

Затова:

  • Можете да станете част от голямото доброволческо семейство на CoderDojo България и да направите свой доджо клуб (като всички нас). Научете как става това тук

  • Можете и да се включвате в еднократните технологичните събития, които организираме през цялата учебна година. Те са също толкова интересни и полезни, както и доджо клубовете. Информация за тях ще намирате периодично на нашия сайт и във фейсбук.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page