February 21, 2020

February 11, 2020

Please reload

Recent Posts

Kids Game Jam'20

February 11, 2020

СЪБИТИЕТО Е ОТЛОЖЕНО! 

 

Международен детски хакатон за създаване на компютърни игри:

Kids Game Jam #TogetherWeWin

 

България ще вземе участие в #KGJ за трета поредна година! 

 

CoderDojo България е официален посланик на #KGJ за България и за поредна година, благодарение на страхотното представяне на нашите нинджи, страната ни ще има представители в журито.

 

През 2018 г. 33 деца от София и Варна представиха България с 9 проекта. Два от българските отбора бяха номинирани за финала в Торино през месец май'18, а единият от тях спечели и голямата награда в категорията BEST TEAM 7-12 годишни, състезавайки се с над 340 деца от 11 страни. 

 

През 2019 г. се включиха 63 деца от София, Бургас и Добрич с 15 проекта. Безапелационен победител в Отворената /Open/ категория стана отборът VMware Dragons, а два от отборите в категория Scratch 7-12 - Taco Sock и Muzeiko стигнаха до  финала в Торино, където на място се състезаваха с най-силните отбори от 5 континента. Taco Sock  грабна втора награда, а Muzeiko спечели специалната награда на детското жури. 

 

Знаем, че тази година ще сме много повече от миналата!

 

Как да станете част от приключението #KGJ?

 

Нинджите от София са поканени да се включат в хакатона в Училищна Телерик Академия на 13 и 14 март 2020 г. от 11 ч. до 17 ч. като се регистрират тук 

Всички ментори от София, които искат да се включат и да напътстват децата, могат да се регистрират тук

 

Всички наши приятели извън София, могат да се включат дистанционно като организират мини хакатон в техния град. За целта съберете желаещи нинджи, намерете място, където да се съберат и отговорник, който да се погрижи да се спазват правилата и да изпрати в финалната игра в срок, а ние ще сме на линия през цялото време.

Пишете ни на info@coderdojo.bg, за да включите вашето събитие в хакатона или имате въпроси.

 

Основна информация за приключението #KGJ:

 

Kids Game Jam #TogetherWeWin е хакатон за деца от 7 до 17-годишна възраст.

Участниците сформират отбори от по 3 до 5 нинджи и създават заедно уникални видео игри по предварително зададена от организаторите тема.  

 

Хакатонът се състои от два кръга:

 

  • Първият кръг се провежда по цял свят по едно и също време (13-15 март)  на предварително определени места. 

  • По време на втория кръг заедно се събират най-добрите отбори от първи кръг. Датата и мястото на втори кръг за тазгодишното състезание предстои да бъде обявено.  

 

Категории:

  • Scratch - 7-12 годишни

  • Scratch - 12-16 годишни

  • Open - 7-17 годишни - игра, направена на произволен език


Kids Game Jam започва с обявяването на темата във вторник - 10 март 2020 г. , като подробни указания ще бъдат изпратени на всички участници по имейл на английски и на български език. Темата е една и съща за всички участници, които имат до 48 часа за генериране на идеи и до 72 часа за разработване на видео игра. Всеки отбор се състои от минимум 3 и максимум 5 деца и се наставлява от ментор.
 

Kids Game Jam за България се организира от CoderDojo България и Дигитална национална коалиция, с подкрепата на Училищна Телерик Академия

Please reload

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive

© 2019 by CoderDojo Bulgaria

  • https://www.facebook.com/CoderDojoBu