top of page

DOJO @ThomasEdison

Къде?

гр. София, ЧОУ "Томас Едисън"

​Какво?

Scratch, STEAM, компютърни науки​, роботика

Кога?

Работилниците се провеждат няколко пъти седмично в редовни учебни часове.

За кого?

1-7 клас (100 ученици)

Капитани: Елица Цонева

138912629_199425478547969_67786049127227333_n.png

Капитан: Елица Цонева

Успехи досега: Вече трета поредна година училище „Томас Едисън“ е абсолютен рекордьор сред училищата в България не само като брой спечелени награди, но и като забележителен процент деца, които участват в различни формати състезания по програмиране, технологии и роботика. Ежегодно състезателите от клуба печелят 40-50 призови места от национални и международни състезания.

 През 2021г наши ученици спечелиха следните награди:

 • ученици от 7 клас са единствените българчета с одобрен проект на Международното изложение за млади и - новатори на Raspberry Pi Foundation - Coolest projects, в което участват традиционно близо 1000 участника от над 40 държави на 6 континента

 

 • 5 ученици на 11-13 години (5-7 клас) станаха победителите в Международния хакатон Kids Game Jam 2021, в категорията за ученици до 16 г.

 

 • В Националното състезание по компютърно моделиране за 4 клас, наш четвъртокласник спечели първо място в страната

 

 • За втора поредна година наш отбор печели първото място на летния Scratch хакатон за ученици до 16 г, организиран от международната компания EPAM

 

 • 6 ученици от (от 2, 3, 4 и 7 клас) спечелиха призови места на националния конкурс KITE Projects 2021, организиран от Coder Dojo България, под егидата на Ирландското посолство

 

 • 13 ученици от 1 до 7 клас за поредна година спечелиха първо място в различни категории с проекти на Scratch и и STEM в националния конкурс SUPER STEM България на EdutechFlag. Това донесе за втора поредна година Златната купа за училището и титлата SUPER STEM училище на България.

 

 • Две призови награди за ученици от 3 и 5 клас в категория Уеб Scratch игра в конкурса с международно участие - КОСМОНАВТИКА 2021, организиаран от PICA.

 

 • 2 ученици от 2 клас и 5 ученици от4 клас с призови награди на националното състезание Softuniada kids с проекти на Scratch

 

 • За първи път наши ученици от 3,4,5 и 7 клас се включиха в националния конкурс по легороботика "Роботика за България.", Те спечелиха цели 3 отличия и 1 награда за: купа за второ място в България в съответната категория, Награда за научно-изследователски проект,Награда за дизайн на робот, Награда дизайн на игра.

 

 • Наши седмокласници се явиха на софтуерния конкурс за големи ученици и студенти Софтуниада на СофтуУни, в категорията Разработка на уеб приложение. Отборът им получи максималният брой точки за лична преценка на журито за цялостен проект.

 

 • Тази година станахме единственото основно училище, участвало в националното изложение Младежко технически творчество, в което близо 50 творчески екипа от университети и професионални гимназии представят изобретени от тях модели и макети.

 

Стани ментор, за да можем да включим повече деца.

bottom of page