top of page

Какво е Доджо клуб?

Доджо клубът е готино място, където в неформална обстановка и напълно безплатно, децата опознават възможностите на технологиите с помощта на ментори - доброволци. Децата правят проекти, разрешават проблеми, генерират нови идеи и се учат да работят в екип.

Всеки доджо клуб определя своя програма, график и покрива различни технологични теми. Обикновенно децата започват с изучаването на Scratch, визуални средства за програмиране и правене на уеб сайтове.

Доджо клубът не е "стандартен" курс по програмиране. В доджо клубовете се провеждат безплатни работилници по програмиране за деца. Доджо клубът се организира и провежда изцяло от доброволци, които отделят от свободното си време, за да са полезни на децата.

Броят на доджо клубовете в България непретсанно расте, благодарение на доброволците, които ги създават. По този начин все повече деца имат възможността да отркият забавната страна на света на технологиите.

Какви са ролите в Доджо клубовете?

  • НИНДЖА - всяко дете на възраст от 7 до 17 години, което има интерес към технологиите и има желание да учи.

  • МЕНТОР - технически грамотен човек, който отделя от свободното си време, за да напътства децата в света на технологиите. Как да стана МЕНТОР?

  • ДОБРОВОЛЕЦ - човек, който помага на капитана за организацията и провеждането на доджо клубовете. Как да стана доброволец?

  • КАПИТАН - човекът, който организира, ръководи и отговаря за съответния Доджо клуб. Как да стана капитан?

СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ

Как да включите детето си в съществуващ Доджо клуб?

 

Всеки доджо клуб сам определя правилата за регистрация и посещения.

  • Следете в програмата със събития кога отваря нова регистрация

  • Бъдете бързи в регистрацията, местата се изчерпват бързо

  • Елате в съответния ден и час (ако няма да можете да дойдете, предупредете ни предварително). Поддържайте връзка с капитана на съответното доджо за програмата.

Ако не сте успели да се регистрирате:

  • Не се колебайте да направите свой доджо клуб. Ние ще ви разкажем как и ще ви помогнем.

или

  • Свържете се скапитана на избрано доджо и попитайте дали има физическо място да доведете нов ментор и по този начин да увеличите броя на децата, които могат да посещават този доджо клуб.

Доджо клубове в България:

bottom of page