top of page

Часът на програмирането със SAP



На 18.12.2021 г. от 11 ч. и от 12 ч. ще се проведат две тех работилници, с които ще отбележим финала на световната седмица "Часът на програмирането". Събитието е безплатно за всички деца (след предварителна регистрация тук), ще се проведе онлайн и се осъществява с подрепата на SAP.


Работилниците "Часът на програмирането със SAP" са подходящи за деца 1-6 клас като:

- работилницата от 11 ч. е подходяща за деца без опит или с минимален опит в програмирането

- работилницата от 12 ч. е подходяща за деца с известен опит в програмирането или деца, усвоили уменията от първата работилница


Регистрацията е безплатна и е активна до изчерпване на свободните места - https://www.coderdojo.bg/schedule


Допълнителна информация за работилниците:


От 11 ч. : Да направим виртуално цветно поле със Snap!

В тази работилница ще се запознаем с езика за блоково програмиране Snap!. Първи стъпки в програмирането ще направим, чрез рисуване и програмиране на Виртуално цветно поле. Занятието е подходящо за напълно начинаещи. Включва постепенно надграждане на понятия като цикъл, променлива и събитие, има забавен елемент защото част от нещата се рисуват от участниците, а част се програмират и могат да се видят веднага.



От 12 ч.: „Помощниците на дядо Коледа“ - да програмираме своята първа игра със Snap!

В тази работилница ще се запознаем с езика за блоково програмиране Snap!. Занятието е подходящо за участници, които имат начални познания в блоковото програмиране на Snap!, Scratch или друг подобен език. Включва постепенно надграждане на понятия като цикъл, променлива и събитие, има забавен елемент защото част от нещата се рисуват от участниците, а част се програмират и могат да се видят веднага. В рамките на работилницата участниците ще създадат своята първа собственоръчно нарисувана и програмирана игра на коледна тематика.






Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page