February 21, 2020

February 11, 2020

Please reload

Recent Posts

Безплатно обучение за учители и ментори - coding4all

October 2, 2018

На 6 октомври 2018 г. от 10 ч. до 13 ч. в Телерик Академия в гр. София ще се проведе третото издание на  coding4all - безплатното тех обучение на CoderDojo България за учители.

 

Обучението е напълно безплатно след предварителна регистрация на www.goo.gl/a8RRSG

 

Обучението се провежда с финансовата подкрепата на  Фонадация "Америка за България" и в партньорство с Телерик Академия.

 

Oбучението е подходящо, както за преподаватели без особени технически умения, така и за "по-напреднали". Учебните програми са разработени от доброволци от VMware България и CoderDojo България. Всички обучения се водят от доброволци. Необходимо е всеки да носи лаптоп, за да участва пълноценно в работилниците.

 

 

По време на еднодневния курс учителите ще се превърнат в „ученици“ и ще работят с опитни IT специалисти – доброволци. Обучението включва две учебни направления - STEAM и Micro:Bit.

 

Целта на coding4all е всеки един преподавател да придобие умения и самочувствие в дигиталната област. Всяка от темите е съставена от забавни малки тех проекти, които въвеждат децата още от най-ранна възраст в необятния свят на технологиите, стимулират вроденото им любопитство и ги предизвиква да мислят критично.

 

Освен практическото обучение, преподавателите ще имат възможност да се запознаят отблизо с CoderDojo България.

 

Ще разберат как да стартират свое доджо и как да кандидатсват за получаване напълно безплатно на микроконтролер Micro:Bit и STEAM комплекти, осигурени с финансовата подкрепа на VMware Foundation и Фондация „Америка за България“.

 

 

В първите две издания на coding4all взеха участие над 70 учителя от 25 населени места в България, които вече въведоха технологичните обучения в часовете на техните ученици.

 

 

Учебни направления:

  • STEAM - за деца над 8 години

В превод STEAM (Science – Technology – Engineering – Art -  Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката. Децата взимат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си и да допринася за развитие на групови проекти. Активното участие и обучение чрез практическо приложение и преживяване на наученото, са основните принципи залегнали във всеки урок. STEM се базира на експеримента, дори и когато той няма успеха, който децата очакват. Най-важното за обучението е процесът, а не непременно крайния резултат.

 

 

  • Micro: bit - за деца над 9 години

Micro:bit е малък програмируем компютър, предназначен да насърчава децата да се включат активно в писането на код и създаването на различни проекти.  Въпреки миниатюрните си размери - само 4 см х 5 см micro:bit разполага с процесор ARM Cortex-M0, сензор за акселерометър и магнитометър, Bluetooth и USB свързаност, дисплей, състоящ се от 25 светодиода, два програмируеми бутона и може да се захранва от USB или от външна батерия.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive

© 2019 by CoderDojo Bulgaria

  • https://www.facebook.com/CoderDojoBu