top of page

DigiGirlz: stay connected

Covid-19 ни забави, но не може да ни спре, защото #МомичетатаМогат!

На 16 май 2020 г. от 11:00 ч. ще се проведе първата виртуална тех работилница за момичета на възраст 7-13 години - “DigiGirlz: stay connected”. Събитието се организирана от CoderDojo България и Дигитална национална коалиция с подкрепата на Microsoft България и SAP.

По време на социалната изолация е по-важно от всякога да останем свързани с любимите ни хора, макар и виртуално. Това не е трудно да се случи, благодарение на технологиите, с които разполагаме у дома и уменията, които имаме. И бързо можем да станем даже още по-добри!

В рамките на 120 виртуални минути малките дами ще се запознаят с пораснали момичета, които успешно се реализират като специалисти в така наречената „мъжка територия“ на технологиите. Те ще ни разкажат интересни трикове как общуват виртуално със своите роднини и приятели и как технологиите им помагат във вълнуващите професиите, които са избрали.

Във втората част на работилницата в малка виртуална група всяко момиче ще упражни и изработи неповторима е-картичка, с която да поздрави любим приятел.

Участието във виртуалната тех работилница “DigiGirlz: stay connected” е свободен след предварителна регистрация на coderdojo.bg/schedule до изчерпване на свободните места.

След успешна регистрация ще получите подробна информация за включване във виртуалното събитие.

За да се включи вашето момиче пълноценно в работилницата, трябва да разполага с:

1. Интернет връзка

2. Компютър

3. Камера и слушалки с микрофон

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page